ScenaTurizam

Ekološko-humanitarna večer Jazz for nature za spas Plitvica

Nakon što je UNESCO objavio da će Nacionalni park Plitvička jezera maknuti s popisa zaštićene svjetske baštine, ravnatelj Anđelko Novosel organizirao je ekološko-humanitarnu večer Jazz for nature koja je okupila mnogobrojne glumce i osobe iz javnog života


Alarm za uzbunu, odnosno vijest o UNESCO-ovom upozorenju došla je iz samog parka koji od svibnja na čelu ima profesora geologije i geografije Anđelka Novosela. Dugogodišnji stručni suradnik na Plitvicama, a koji odnedavno obnaša dužnost ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera ovim je događajem želio upozoriti javnost o ogromnom problemu s kojim se park suočava.

‘Izašli smo u medije s ovom informacijom jer javnost mora znati što se zbiva, budući da je riječ o strateškom javnom interesu. Za Plitvice je napravljena analiza i objavljena je odluka kojom se propisuje paket mjera koje moramo donijeti do veljače 2017. godine.

U UNESCO-ovom paketu mjera od Hrvatske traže da stavi moratorij na gradnju. Da se javna ustanova uključi u postupak izdavanja građevinskih dozvola za objekte na području NP-a Plitvice i da se izradi Strateška procjena utjecaja na okoliš za važeći prostorni plan’, rekao je ravnatelj Anđelko Novosel.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close