DogađanjaKontinentTurizam

Eko Etno Gacka slavi 20. rođendan uz nikad bogatiji program! Donosimo detalje

Jubilarna 20. po redu Eko Etno Gacka održat će se 26. i 27. srpnja 2024. godine.


Ova dvodnevna gastro manifestacija izložbeno – prodajnog i natjecateljskog karaktera najveća je i najposjećenija manifestacija na području Grada Otočca koja okuplja nekoliko tisuća posjetitelja, a organizatori su ove godine pripremili još bogatiji program.

Manifestacija započinje u petak 26. srpnja u popodnevnim satima otvorenjem izložbeno prodajnog sajma na kojem sudjeluje preko 50 izlagača iz cijele Hrvatske. Bogata paleta proizvoda obuhvaća etno i tradicionalne proizvode i suvenire, prehrambene namirnice, nakit, drvene igračke kao i mnoštvo drugih proizvoda.

U 19:00 sati održava se lutkarska predstava za djecu „Lijepo putovanje lijepom našom“ . Od gastro ponude u petak će biti posebno zanimljivo kušanje specijaliteta od Gacke pastrve i morskih plodova koje će pripremati udruga Palagruza s Visa, a uz sve to moći će se kušati i vino iz Slatine koje će dijeliti članovi udruge Ličana „Vila Velebita Slatina“.

Za zabavu do kasno u noć prvog dana zaduženi su dečki iz banda Gospodari tambura.

Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića

Drugi dan manifestacije održava se natjecanje amaterskih kuharskih ekipa u pripremi lovačkog gulaša. Preko 40 ekipa osim za najbolji gulaš bori se i za nagradu najsimpatičnijeg kuhara ili kuharice kao i za najkreativnije uređenog prostora za kuhanje.

Stoga ni ove godine neće nedostajati kreativnih tema, ideja, predmeta, elemenata i recepata s kojima će se ekipe boriti za titulu najkreativnijih.

Za odabir najbolje pripremljenih gulaša i ove su godine zaduženi vrsni Hrvatski kuhari među kojima je i poznati Melkior Bašić

Severina nakon proglašenja najboljeg kotlića

U večernjim satima održat će se proglašenje pobjednika kao i izvlačenje tombola koje su ove godine novitet na manifestaciji.

Povodom 20 godina manifestacije organizatori su pripremili 20 bogatih tombola. Plesno zagrijavanje drugog dana započet će svirkom B-banda dok će vrhunac večeri biti koncert mega popularne Severine u 22:00 sata.

Uz sve navedeno posjetitelji mogu uživati i u ostaloj ugostiteljskoj ponudi dok one najmlađe očekuje zabava na ringišpilu, napuhancu, vlakiću, trampolinu i ostaloj zabavnoj ponudi.

Prestižne turističke nagrade

Manifestacija Eko Etno Gacka dobila je posebno priznanje za tradicijske manifestacije Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ u kategoriji ruralno turističke manifestacije te nagradu „Simply the best“ Udruge hrvatskih putničkih agencija i časopisa Way to Croatia za kvalitetu manifestacije.

Krajem 2022. godine Turistička zajednica Grada Otočca na 53. Novosadskom sajmu turizma dobila je veliku zlatnu medalju za visoku kvalitetu organizacije gastro manifestacije kandidirajući upravo manifestaciju Eko Etno Gacka.

Rezervirajte 26. i 27. srpnja za manifestaciju Eko Etno Gacka jer vas u gradskom parku u Otočcu očekuje odlična atmosfera, bogat zabavni program i pregršt finih specijaliteta!, poručuju iz TZG Otočca.

Manifestaciju organizira Turistička zajednica Grada Otočca pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te financijsku potporu Grada Otočca, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Ličko – senjske županije.

Sve dodatne informacije o manifestaciji pratite na Facebook stranici Turističke zajednice Visit Otočac – Otočac Tourist Board.

Svi oni koji žele sudjelovati – kao izlagač, ugostitelj ili u natjecanju u pripremi kotlića, poziv i prijavnice mogu pronaći na web stranici Turističke zajednice Grada Otočca.

Prisjetite se kroz fotogaleriju kako je bilo prošle godine!

 

Foto: TZG Otočca

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close