GastroKontinentalniIzdvojenoPromo

EKO ETNO GACKA Jasmin Stavros nakon proglašenja najboljeg kotlića u Otočcu!

Eko etno Gacka, ljetni turistički adut Gacke doline i višestruko nagrađivana manifestacija ovoga kraja, održat će se 23. i 24. srpnja 2021. godine.


Turistička zajednica Grada Otočca 17. put organizira veliku gastro manifestaciju u gradskom parku u Otočcu, koji je 2012. godine proglašen najuređenijim parkom kontinentalne Hrvatske.

Od 2003. godine kroz manifestaciju Eko etno Gacka gradska turistička zajednica doprinosi obogaćivanju turističke ponude cijeloga kraja, podizanju turističkih resursa destinacije te doprinosi očuvanju etnološkog i povijesnog nasljeđa. Budući da su izlagači iz cijele Hrvatske manifestacija je nadmašila lokalne okvire”, rekla je Mladenka Orešković, direktorica Turističke zajednice Grada Otočca.

Otočac – šampion kontinentalnog turizma

Otočac je 2020. proglašen šampionom kontinenta Hrvatske, a HTZ destinaciju dvije godine zaredom proglašava jednom od najuspješnijih destinacija kontinentalnog turizma!

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Turističkoj zajednici Grada Otočca dodjeljuje 2017. posebno priznanje za ruralnu manifestaciju.

Godine 2019. manifestacija postaje Simpy the best i dobiva nagradu UHPA – Udruge hrvatskih putničkih agencija i turističkog časopisa Way to Croatia.

Eko etno Gacka traje dva dana i oba dana se održava sajam izložbeno – prodajnog karaktera. Manifestaciju će otvoriti pjevačka skupina Folklornog društva Otočac, a za dobru atmosferu prvog dana pobrinut će se i grupa Trio Gušti. 

Pokrovitelj prve večeri – Gastrogacke je HGK ŽK Otočac i ove godine će gastro dio biti organiziran sukladno epidemiološkoj situaciji, dok je pokrovitelj obe večeri Grad Otočac.

Natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića

Drugog dana održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša (kotlića), najzanimljiviji dio manifestacije kada se lokalni kuhari – amateri natječu za nagradu najboljeg kotlića Gacke. Nagradu dobiva i najatraktivniji izlagački štand i najsimpatičniji kuhar/kuharica .

Po završetku gastronomskog dijela večeri i proglašenja najboljeg kuhanog kotlića 17. Eko etno Gacke slijedi veliki koncert Jasmina Stavrosa s početkom u 21 sat.

Eko etno Gacka 2021. održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa HZJZ-a te su svi izlagači i posjetitelji pozvani da ih se pridržavaju.

“Budimo odgovorni prema sebi i drugima i vidimo se u gradskom parku u Otočcu!”, poručili su iz Turističke zajednice Grada Otočca.

Sve dodatne informacije o ovoj gastro manifestaciji pratite na Facebook stranici Turističke zajednice Visit Otočac – Otočac Tourist Board.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close