VijestiScenaTurizam

EKO ETNO GACKA Dražen Zečić nakon proglašenja najboljeg kotlića u Otočcu!

Eko etno Gacka, kao jedna od vodećih manifestacija ovoga kraja, održat će se  26. i 27. srpnja 2019. u Gradskom parku u Otočcu.


Turistička zajednica Grada Otočca 16. godinu zaredom organizira veliku gastro manifestaciju koja iz godine u godinu oduševljava sve veći broj posjetitelja. Uz prisutnost brojnih izlagača iz zemlje i inozemstva, Otočani i njihovi gosti će i ove godine imati priliku uživati u ukusnoj gastronomskoj ponudi te bogatom glazbenom programu.

Gastrogacka uz grupu Mirakul

Prve večeri manifestacije naglasak je stavljen na jednu od najkarakterističnijih otočkih namirnica – potočnu pastrvu. U petak 26. srpnja posjetitelje očekuje manifestacija Gastrogacka koja pod pokroviteljstvom HGK ŽK Otočac promovira autohtone i domaće proizvode ovog kraja. Uz brojne izlagače i zabavni dio za djecu peći će se i degustirati jela od pastrve i dijeliti posjetiteljima, a za dobru atmosferu pobrinut će se grupa Mirakul.

Natjecanje u kuhanju lovačkog  kotlića

U subotu 27. srpnja na rasporedu je tradicionalno natjecanje u kuhanju lovačkog  kotlića, uz prisustvo brojnih izlagača iz zemlje i inozemstva i zabavni dio za djecu. 

Generalni pokrovitelj Putnička agencija Klek iz Ogulina osigurava putovanje života za najbolji kotlić Otočca i Gacke. Dobitnik druge nagrade osvojit će poklon paket Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit, dok je treća nagrada poklon bon Pizzerie Ruspante. Nagradu za najsimpatičnijeg kuhara i najuređeniji štand pripremila je Kućna radinost Danijele Tonković.

Po završetku gastronomskog dijela večeri i proglašenja najboljeg kuhanog kotlića 16. Eko etno Gacke slijedi veliki koncert Dražena Zečića s početkom u 21 sat.

Prva Eko etno Gacka održana je 2003. godine s ciljem promocije autohtonih proizvoda kao ključa za unapređenje regionalnog/lokalnog lanca vrijednosti u turizmu. S vremenom je prešla lokalne okvire i prerasla u ozbiljnu manifestaciju, a 2017.  godine je dobila i posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju, nagradu Suncokret ruralnog turizma.  Na prijedlog Turističkog vijeća Grada Otočca i u dogovoru s Gradom Otočcem, manifestacija je prošle godine proširena na dva dana.

Prigoda je to za predstavljanje raznolikosti domaće radinosti, suvenira, narodnog veza, likera, rakija, prehrambenih proizvoda, ali i poučno edukativnih i zabavnih sadržaja za cijelu obitelj. Na sajmu ćete tako moći pronaći ekološke proizvode od lavande iz Petrinje, bučino ulje iz Bedekovčine, licitare, sakralne suvenire, prirodnu kozmetiku iz Beleca, zidne satove oslikane tehnikom pirografije iz Novske, kupinovo vino iz Hrašćine Trgovišće i još puno toga iz svih krajeva Lijepe naše.

Pozivamo sve drage ljude da nam se pridruže u gradskom parku u Otočcu te provjere zašto je Eko etno Gacka ljetni turistički adut Otočca i Gacke doline, poručuju iz Turističke zajednice Grada Otočca.

Sve dodatne informacije o ovoj gastro manifestaciji pratite na Facebook eventu 16. Eko etno Gacka, Facebook stranici Turističke zajednice Visit Otočac – Otočac Tourist Board i web stranici TZG Otočac – Srce Gacke.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close