VijestiTurizam

Ekipa Radio Sljemena u Gospiću – jutarnje javljanje iz centra Like ususret Teslinom rođendanu

HRT-ov Radio Sljeme s velikom slušanošću u Zagrebu jutros se javio iz centra Like


U tri javljanja glavna tema bio je Gospić i ljetna događanja, a prva je u eteru nastupila Nikolina Krpan, voditeljica Memorijalnog centra “Nikola Tesla” iz Smiljana”. Predstavila je program  163. obljetnice rođenja Tesle,program obilježavanja, a također se razgovaralo i o strukturi gostiju Memorijalnog centra. Istaknuta je suradnja s Gradom Gospićem, Zajednicom tehničke kulture i Turističkom zajednicom grada Gospića, a tu je i međunarodna suradnja sa Sveučilištem iz talijanske Pavie koji dolaze u Gospić četiri dana i pripremaju izložbu o Tesli na svom sveučilištu.

Povodom nadolazećih događanja vezanih za proslavu Teslinog rođendana, novinarka Radio Sljemena je u Jutarnjem programu razgovarala i s  direktoricom gospićke Turističke zajednice Majom Baburić-Strilić. U vezi događanja Tesla – Power of Lights koje se održava u utorak 9. srpnja, slušateljima je iznesen program događanja posvećen najvećem ličkom izumitelju. Osim toga, Baburić-Strilić je iznijela podatke o povećanju broja kreveta u Gospiću s 500 na više od 850 ove godine, kao i zanimljivu informaciju kako je u Gospiću sezonalnost “izbjegnuta” i da se sve više turista broji tijekom cijele godine.

U nastavku emisije novinarka je razgovarala s pročelnicom za javnu upravu i samoupravu Grada Gospića Ivanom Kaleb-Asić. Istaknula je događanja Srpnja u Gospiću, a posebno i GROCKS, regatu na Novčici, biciklijadu i mnoštvo drugih aktivnosti. Također, spomenut je i plan da se u gradu napravi centar borilačkih vještina, u čijem sklopu bi bio i gradski bazen. Projekt Raise Youth u kojem sudjeluje Grad Gospić također je bio tema razgovora, a pročelnica Kaleb-Asić pozvala je natječaj koji je u tijeku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close