Ličko-senjska županijaKultura

Ego(no)izam: Izložba crteža Špire Dmitrovića u Otočcu

Ego(no)izam je naziv izložbe crteža Špire Dmitrovića koja će u Otočcu u Gackomu pučkom otvorenom učilištu biti otvorena 2. rujna 2021. (četvrtak) u 19 sati.


Izložba zanimljivog naziva – Ego(no)izam – govori o pojavi koja je neodvojiva od čovjeka – o pogreškama proizišlima iz egoizma, ali i o još jednoj pojavi koja je istinski ljudska – o potrebi da se na egoizam ukaže, a pogreške pokuša ispraviti. Ova izložba dio je ciklusa Lokalni umjetnici u Muzeju kroz koji se od 2014. godine predstavljaju lokalni autori, a obuhvatit će 24 crteža nastala u tehnici poentilizma i jednu drvenu skulpturu.

Autor radova – Špiro Dmitrović – rođen je u Biskupiji kod Knina, a živi u Čoviću kod Otočca. Likovnom umjetnošću intenzivnije se počeo baviti tijekom 1990-ih godina. Član je i suosnivač Udruge željezničara slikara “Plavo svjetlo”. Do sada je sudjelovao na 50-ak skupnih i 11 samostalnih izložbi.

Izložba će u izložbenoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta Otočac biti otvorena do 30. rujna 2021. godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close