VijestiLifestyle

EFFECTUS Predavanje o 20 godina Europske unije kandidira se za nagradu Europske komisije

Prošlog četvrtka na Effectusu – studiju financija i prava održano je predavanje profesora Effectusa dr.sc. Maria Švigira na temu „EU After Two Decades of Success; Facing Current Challenges and Fulfilling Its Potential”.


Okupljeni studenti na predavanju su se upoznali s istraživanjem o Europskoj uniji koje je prevedeno na temelju prikupljenih statističkih podataka kroz proteklih 20 godina. Rezultati dugoročnog dubinskog istraživanja strukturalnih promjena Europske unije a time i njihova važnost za hrvatsko gospodarstvo, izloženi su na engleskom jeziku.

Činjenica je da posljednjih desetak godina postoje različiti prijepori u pogledu ekonomske važnosti projekta Europske unije za svaku od njezinih članica. Nije rijetka pojava da se Unija kao takva često kritizira kao model koji možda nedovoljno uvažava nacionalne specifičnosti zemljama članica ili kao model u kojem svaka zemlja nije u stanju ispuniti svoj puni ekonomski potencijal.

Više o predavanje saznajte ovdje. 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close