Kućni ljubimciGrad Zagreb

Edukacija građana u sklopu akcije “Udomljavanje je fora”

U sklopu akcije “Udomljavanje je fora”, koja građane poziva da, umjesto kupnje, udome neku napuštenu životinju, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u subotu će biti predstavljen “Infocentar koji spaja ljude i životinje”, a udruge za dobrobit životinja na svojim će štandovima educirati građane.


Na štandu Prijatelja životinja moći će se saznati nešto više o Mreži za zaštitu životinja odnosno udrugama okupljenima u tu mrežu i žele spriječiti napuštanje životinja te ih zbrinuti, a rade i na zaštiti i promicanju prava životinja.

Infocentar koji spaja ljude i životinje je služba putem koje se može prijaviti pronađena životinja kako bi se što prije pronašao skrbnik, a skrbnicima omogućava da brže pronađu svojeg izgubljenog ljubimca, izvijestili su Prijatelji životinja.

Smatraju da je Infocentar zagrebačkog skloništa u Dumovcu dokaz da je takav infocentar potreban na razini cijele Hrvatske te podsjećaju da Zakon o zaštiti životinja nalaže i osnivanje županijskih koordinacijskih radnih skupina.

Iz Prijatelja životinja poručuju da će se uspostavom jedinstvenog informacijskog centra lakše pronaći i udomiti izgubljena životinja čime će se, kako dodaju, ostvariti i ušteda lokalnim zajednicama budući da životinje neće završiti u skloništu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: HINA - Hrvatska izvještajna novinska agencija | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close