Tech

E-usluga: HZZO izradio je za građane novu e-uslugu ‘Otvorene narudžbe’

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izradio je za građane novu e-uslugu ‘Otvorene narudžbe’, putem koje se mogu provjeriti liste narudžbi na pojedini zdravstveni postupak, izvijestilo je u petak Ministarstvo zdravlja


Nova e-usluga omogućuje pretragu slobodnih termina, kao i otkazivanje prethodno zakazanog zdravstvenog postupka bez nazivanja telefonom ili odlaska u zdravstvenu ustanovu, što je važno jer oslobađa prostor za druge pacijente.

Uz zahtjev za otkazivanjem narudžbe potrebno je navesti razlog otkazivanja i kontakt podatke (broj telefona, adresa e-pošte). S obzirom da je riječ o osobnim podacima medicinske prirode, za prijavu na e-uslugu u sustavu e-Građani treba se koristiti vjerodajnica visoke razine sigurnosti, kakva je npr. mToken e-Građani, pametna kartica HZZO-a ili nova elektronička osobna iskaznica (eOI).

E-usluga ‘Otvorene narudžbe’ daje uvid isključivo u narudžbe koje su evidentirane u centralnom sustavu eNaručivanja, a točnost prikazanih podataka u nadležnosti je zdravstvenih ustanova.

Više čitajte na tportalu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close