Tech

Dvostruka autentikacija zvukom

Švicarski znanstvenici s tamošnjeg sveučilišta ETH Zurich razvili su novu metodu provjere identiteta korisnika.


Njihova tehnologija nazvana je Sound-Proof i za dvofaktorsku autentikaciju koristi mikrofone ugrađene u računala i mobitele koji bilježe pozadinske zvukove. Koristeći ovaj sustav, korisnik se na određeni servis može prijaviti putem računala, a za funkcioniranje Sound-Proofa mora imati instaliranu i mobilnu aplikaciju na mobitelu.

Kada korisnik pristupi servisu koji koristi Sound-Proof, uključuju se mikrofoni na računalu i na mobitelu, te aplikacija uspoređuje zvukove koje oni bilježe. To mogu biti bilo kakvi uobičajeni zvukovi iz okruženja, šumovi, zujanja elektroničkih uređaja i slično (u slučaju tihog okruženja, sustav će zatražiti korisnika da proizvede bilo kakav zvuk). Samo u slučajevima kad oba uređaja “prijave” iste snimljene zvukove, Sound-Proof će potvrditi identitet korisnika i omogućiti mu prijavu na željeni servis.

Ova tehnologija ne zahtijeva dodatnu interakciju korisnika s mobitelom, dovoljno je tek da se isti nalazi u blizini korisnika. Sound-Proof funkcionira u Chromeu, Firefoxu i Operi bez ikakvih ekstenzija ili plug-inova, a mobilne aplikacije bit će dostupne za iOS i Android operativne sustave.


Tekst: bug.hr
Foto: powerhousepc.com.au

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close