Lifestyle

DVJEMA HEROINAMA Još jednom dodijeljena nagrada “Luka Ritz”

Ovo je poseban dan za sve nas, dan borbe protiv nasilja, ne samo u školi, nego i na ulicama, u obiteljima, rekla je ministrica Blaženka Divjak, koja je nagradila učenice Niku Rusijan i Magdalenu Dakić, piše 24sata.


Iznenadio me rad tih mladih ljudi, voljela bih da svi mogu biti nagrađeni, rekla je Suzana Ritz, majka Luke Ritza, koji je preminuo prije 11 godina, nakon što su ga pretukli blizu Bundeka.

Majka Suzana je predsjednica povjerenstva nagrade “Luka Ritz”, a za promicanje tolerancije i škole bez nasilja ove su godine nagrađene učenice Nika Rusijan i Magdalena Dakić.

Nagradu su primile u ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Ovo je poseban dan za sve nas, dan borbe protiv nasilja, ne samo u školi, nego i na ulicama, obiteljima i nasilja koje prenosimo u medijima, rekla je ministrica Blaženka Divjak.

Istaknula je kako bi dobitnice nagrade, koje su istaknute heroine, trebale postati i heroine u javnom prostoru.

Trebaju nam svjetionici poput vas, rekla im je ministrica.

Nika Rusijan je učenica sedmog razreda pazinske OŠ Vladimira Nazora, a nagrađena je jer se iskazala u nenasilnom rješavanju konflikata u razredu, ali i sprečavanje da se oni ponove.

Imam sreće što idem u školu u kojoj se svi možemo pogledati oči u oči, rekla je Nika.

Napomenula je kako samo malim koracima možemo mijenjati svijet.

Magdalena Dakić, učenica četvrtog razreda Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Vinkovcima dobila je nagradu za volontiranje u Rehabilitacijskom centru “Mala Terezija”, ali i pomaganje učenicima u Centru za zlostavljanu i zanemarivanu djecu.

Nije jednostavno pronaći pravi put, rekla je Magdalena.

Više na 24sata.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close