Scena

Duo Bow vs Plectrum predstavio je svoj novi album

Hvaljeni duo Bow vs Plectrum koji čine Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) predstavio je istoimeni album prošlog petka u Novoj ploči. Album koji je naišao samo na hvalospjeve kritike i javnosti objavljen je sredinom travnja.


Na albumu se nalazi osam pjesama, od čega su četiri autorske, a četiri tradicionalni ili jazz standardi. Album su snimili Filip Vidović i Neven Marinac, a kompletnu produckiju Filip Vidović u Morris studiju. Dizajn potpisuje Andreja Zlatar.

Dvojac je prvo predstavio album i objasnio ideju stvaranja albuma i odabira gostiju te se osrvnuo na prve reakcije javnosti: “Ideja o snimanju albuma je nastala spontano i čim smo počeli stvarati glazbu i aranžmane, znali smo da smo na tragu nečeg izvrsnog. Neobični duo je nastao s idejom o spajanju dva žičana instrumenta različite tradicije sviranja jer kontrabas sviran gudalom i tambura svirana nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom čine jedinstvenu i svježu kombinaciju na cjelokupnoj glazbenoj sceni. Ovakav sličan duo ne postoji na svjetskoj sceni, a prve reakcije kritičara, ali i slušatelja su izvrsne”, rekao je Tihomir Hojsak.

“Na albumu gostuju velika glazbena imena kao što su naš najbolji jazz pijanist Matija Dedić, bog gitare Vlatko Stefanovski, sjajan jazz kavalist Theodosii Spassov i moj kolega s fakulteta, izvrstan bubnjar i skladatelj Žan Tetičkovič. Iznimno smo počašćeni što su nam se svi odazvali da gostuju na albumu i cijelom projektu dali dodanu vrijednost”, dodao je Filip Novosel.

Nakon toga duo je odsvirao dvije skladbe s aktualnog albuma “Bow vs Plectrum” te “Kit blues” i najavio trenutne planove: snimanje koncerta, suradnja s ansamblom LADO, koncerti s Vlatkom Stefanovskim i Matijom Dedićem te svjetska turneja dua.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Croatia Records

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close