VijestiKulturaTurizam

Duhovno-rekreacijski kamp za mlade Modrave

Udruga Studentski katolički centar Palma osnovana je 2001. godine i od tada okuplja studentsku i radničku mladež pružajući im podršku kako u osobnom, tako i u društvenom razvoju. Od niza projekata koje provodi, udruga je najpoznatija po ljetnom kampu ”Modrave”.


Radi se prije svega o duhovno-rekreacijskom kampu u kojemu mladi imaju priliku bolje upoznati sebe po ponuđenim duhovnim sadržajima te učiti se zajedništvu s drugima putem različitih fizičkih aktivnosti. Na tom tragu Modrave se izvode od 2003. godine.

Čitavo vrijeme boravka na Modravama obilježeno je neposrednim iskustvom života u netaknutoj prirodi, gdje sudionici, podijeljeni su u manje skupine, ostvaruju rast u prepoznavanju onog vrijednog u drugom čovjeku. Istovremeno se pruža mogućnost temeljenog iskustva kršćanskog života – zajedništva vjere u zajednici koja nastoji oko vjere.

Područje na kojem se program provodi – šatorsko je naselje, podignuto uz morsku obalu na rtu Ovanj – između Pirovca i Draga u Dalmaciji.

Ove godine, po drugi put, predviđen je međunarodni tjedan od 7. do 13. kolovoza s ciljem otvaranja udruge i programa inozemnim sudionicima. Ideja je privući pažnju mladih iz drugih država i upoznati se s njihovim nastojanjima i problemima u okružju iz kojeg dolaze.

Na stranici www.skac.hr ili na Facebook stranici, možete saznati sve o ovogodišnjem programu, a možete pronaći i prijave za ljetni kamp Modrave.


 

Komentari

Komentara


Izvor: laudato.hr | Foto: narod

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close