VijestiLifestyle

Dugo očekivani datum: Petarde od danas i zakonom zabranjene!

Ovogodišnje Silvestrovo i službeno je zadnje u kojemu su se smjele pucati petarde jer je od 2. siječnja 2021. stupila i zakonska zabrana prodaje i uporabe petardi i redenika kategorija F2 i F3.


Iz udruge Prijatelji životinja mole građane da neiskorištene petarde predaju MUP-u ili vrate u trgovine iz kojih su ih nabavili.

Novogodišnja noć ovog je puta bila po mnogočemu drugačija. Dobar dio stanovnika Banovine novu 2021. godinu dočekao je u improviziranom smještaju ili pak ispred svojih porušenih domova.

Iz poštovanja prema stradalima u Petrinji i okolici, ali i kako bi se smanjio stres svih onih koji su doživjeli razorni potres, upućen je apel da se ne pucaju petarde, ali petarde i vatromet mogli su se čuti u većini Hrvatske.

Dugo očekivani datum

Prijatelji životinja istaknuli su da je ovaj dan značajan za Hrvatsku, za sve njezine građane, kao i za sve životinje.

“Mnogi su i protekle dane proveli sa svojim četveronožnim članovima obitelji u kupaonici, sa spuštenim roletama i sredstvima za smirenje strepeći da ne dođe do najgoreg – otkazivanja srca njihova prijatelja, a neki su, nažalost, doživjeli i to najgore iskustvo. Mnogi su se zbog petardi, naročito 29. i 30. prosinca, trzali na svaki zvuk petarde ili nekog drugog pirotehničkog sredstva misleći na trenutak da stiže novi potres. Neki su bili i u bolnici previjajući teško ozlijeđene dijelove tijela. Stoga je ovaj datum zaista dugo očekivan i zaista pozitivna stvar za početak ove godine”, rekli su iz udruge Prijatelji životinja.

Osim što kućni ljubimci teško podnose pucnjavu, svake godine brojni građani, među kojima i značajan broj djece, ozlijedi se pucajući petarde, a unatoč brojnim apelima, ozljeda je bilo i ove godine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close