Turizam

Dugi otok dragulj Jadranske obale

Bilo da ste zainteresirani za izležavanje na plaži ili vas više interesira aktivni odmor, otok je prepun mogućnosti za svakoga…


Sa svojih 45 kilometara dužine, Dugi otok je najduži otok hrvatskog dijela Jadranske obale, čime i opravdava svoje ime. Odlikuju ga potpune suprotnosti. S jedne strane, otok se strmoglavlja u more, dok na drugoj strani pruža savršenu obalu sa skrivenim plažama i uvalama.

Ponajprije mjesto uživanja i opuštanja, Dugi otok jedan je od onih otoka na koji dođete i nemate potrebe otići s njega. Bilo da ste zainteresirani za izležavanje na plaži ili vas više interesira aktivni odmor, otok je prepun mogućnosti za svakoga. Za one koje se žele izležavati, tu je pješčana plaža Sakarun, na kojoj možete uživati u kupanju i čistom moru te lijepoj prirodi, a za one zainteresirane za rekreaciju, postoje staze za biciklizam, treking ili pak igrališta za paintball.

Jugoistočni dio otoka, popularno nazvan Telešćica, proglašen je Parkom prirode. To je dio otoka u kojem je dobar dio obale strm i odlikuju ga očaravajuće litice. Ovdje se nalazi istoimena uvala, koja je proglašena jednom od najljepših uvala na Mediteranu. Sama uvala okružena je s 13 otoka i otočića, a unutar nje još se nalazi 6 manjih otočića. Ujedno je najsigurnija, najljepša i najveća prirodna luka na Jadranskom moru.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: vikinginvest.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close