Scena

Dubioza Kolektiv i S.A.R.S 31. srpnja u pulskoj Areni

Dubioza kolektiv, nesumnjivo najveća regionalna glazbena atrakcija, održat će veliki samostalni koncert u pulskoj Areni u petak, 31. srpnja. Kao specijalni Dubiozini gosti nastupit će beogradski S.A.R.S., a ova eksplozivna kombinacija će obilježiti ljeto na Jadranu.


Bosanskohercegovačka supermašina Dubioza kolektiv bez sumnje je najveći bend u našoj regiji. Nastup u pulskoj Areni je jedno od rijetkih koncertnih pojavljivanja u Hrvatskoj ove godine, stoga nije čudo da je vijest o najavljenoj svirci odjeknula po cijeloj zemlji.

Tijekom proteklih godina energični i nezaboravni nastupi Dubioze ostali su u sjećanju kao neki od najboljih održanih koncerata na ovim prostorima. Britki i angažirani tekstovi zapakirani u glazbenu mješavinu hip hopa, reggaea, duba i rock zvuka, kombinacija su koja je Dubiozi priskrbila domaće, ali i međunarodne fanove, a nerijetko ih se smatra glasom Bosne i cijelog Balkana. Stoga ne čude nastupi na najvećim europskim festivalima kao što su Roskilde, Sziget, Eurosonic, Paleo, EXIT, ali i rasprodani koncerti u Beogradskoj areni, zagrebačkom Domu sportova te najvećim dvoranama od Vardara do Triglava.

Dubioza kolektiv nakon apsolutnog uspjeha albuma „Apsurdistan“, nastavljaju i s novim izdanjem „Happy Machine“, koji je objavljen prošle godine, a s gotovo dva i pol millijuna pogleda na YouTube kanalu, posebno se izdvojila pjesma “No Escape (from Balkan)”. Na trenutno velikoj Happy Machine svjetskoj turneji njihova glazba našla je put do najvećih festivala Starog kontinenta, a manja koncertna aktivnost u Hrvatskoj znači samo da je bend na u svom rasporedu zauzet gostovanja u Nizozemskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Češkoj, Austriji, Francuskoj ili pak Engleskoj.

Koncert u pulskoj Areni bit će još jedna prilika proći kroz nisku hitova koje su im zacementirale poziciju jednog od najatraktivnijih bendova današnjice, a na popisu su svakako “Firma Ilegal”, “Blam”, “Oni dolaze”, “Recesija”, “Kokuz”, “Domaćica”,

Vjerojatno najbrže rastuća regionalna live atrakcija S.A.R.S., svirat će kao specijalni gosti na koncertu Dubioze kolektiva u Puli. S.A.R.S. je tijekom proteklih godina nekoliko puta proputovao cijelu Hrvatsku, zabilježivši niz sjajnih, nezaboravnih nastupa u Istri, a bespotrebno je još jednom naglašavati sjajnu energiju i uzajamnu ljubav koju su publika i S.A.R.S. razmjenjivali proteklih godina.

S impresivnom brojkom od više od sto koncerata godišnje beogradski sastav suvereno se probio Los Angeles Agencija među najveće i najatraktivnije izvođače naše regije. Reggae, ska, punk, rock kombinacija hiperaktivnog S.A.R.S. kolektiva izrodila je pet albuma u zadnjih šest godina, a zadnji “Proleće”, objavljen ovog proljeća, je još jedna potvrda kvaliteti ovog benda, te kritike već navode da bend može biti samo veći. Veličinu su pokazali i na prošlogodišnjem raspordanom koncertu u Velikoj dvovrani Doma sportova u Zagrebu, a taj je nastup ostao upisan kao antologijski i najveći samostalni koncert u povijesti benda.

Bogati koncerti raspored uključuje nastupe po Sloveniji, cijeloj Hrvatskoj, uključujući Zadrar, Split, irahovački FerraostoJam, varaždinski Špancirfest, a jesen već sprema nastupe u Asutriji, Švicarskoj, Švedskoj i Francuskoj te na 11. S.A.R.S. će pred publiku u Areni iznijeti apsolutno sve najbolje što ima – “Buđav lebac”, “Perspektivu”, “Lutku”, “To rade”, “Debeli lad”, “Klinku”, “Rakiju, “Ti, ti, ti”, “Dane brojim”, “Ratujemo ti i ja” i mnoge druge pjesme koje ih stavlja

Dva regionalno najjača imena označit će jedan od najvažnijih glazbenih događaja ljetne sezone u Hrvatskoj, a sve će se odigrati u, po mnogima, najljepšem otvorenom koncertnom prostoru u ovom djelu Europe – grandioznom Amfiteatru u Puli. Premijerni nastupi u pulskoj Areni označit će svojevrsni trijumf u njihovim biografijama, a uz pokorene velike dvorane i festivale, na novo borilište oba benda donose gotovo 4 sata programa.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 90 kn, a na dan koncerta će iznositi 110 kuna.


Tekst: jutarnji.hr

Foto:  Wikimedia Commons.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close