VijestiPolitika

Državni vrh odao počast Josipu Joviću na Plitvičkim jezerima

Komemorativnim skupom na Plitvičkim jezerima u nedjelju, 31. ožujka 2019., obilježena je 28. obljetnica akcije Plitvice i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. Kao prva žrtva Domovinskog rata, Josip Jović poginuo je na Uskrs, 31. ožujka 1991. godine.


Uz Jovićevu obitelj, prijatelje i suborce, skupu su nazočili predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik Anđelko Stričak, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, glavni ravnatelj policije Nikola Milina te predstavnici braniteljskih udruga i sudionici akcije Plitvice – priopćio je MORH.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako se s ponosom prisjeća velikog dana iz povijesti Domovinskog rata.

„Hvala ti, Josipe, na hrabrosti i ljubavi za domovinu, stojimo danas uz tvoj spomenik iskazujući ti počast i zahvalnost na žrtvi tvojega mladog života za našu slobodu i neovisnost“,  rekla je predsjednica, prisjetivši se tom prilikom i svih poginulih, nestalih i ranjenih u Domovinskom ratu te obitelji koje su u ratu izgubile svoje bližnje.

„Upravo je hrabrost Josipa Jovića i svih vas koji ste sudjelovali u ovoj operaciji predstavljala krik Hrvatske za slobodu“, kazao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, podsjetivši kako je ova operacija bila početak stvaranja dobro organiziranih postrojbi hrvatske policija i jezgra stvaranja Hrvatske vojske.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MORH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close