Turizam

Druženje s duhovima, zašto ne

Wales je sastavni dio Velike Britanije, a ujedno je to i regija poznata po brojnim dvorcima. Svi znamo – gdje su dvorci tu su i neke legende, bajke, priče… Danas vam predstavljamo šest mjesta koja imaju svoje priče o duhovima i koje zbog toga privlače još više turista. Jeste li spremni za malo uzbuđenja?


The Voat House Bed & Breakfast
Ovaj ljupki hotel poznat po odličnoj lokalnoj hrani nalazi se na području Južnog Walesa u blizini Laugharnea. Ovdje vlada neka misteriozna atmosfera zahvaljujući ponajviše pjesniku Dylanu Thomasu koji je odrastao tik do dvorca. Dvorac se nalazi pored mora pa se iz soba pruža spektakularan pogled.

St. George Hotel
Ovaj hotel može se pohvaliti činjenicom da je prvi i najstariji hotel u Conwyju (Sjeverni Wales), a otvoren je prije više od 150 godina. Hotel ima elegantni lobby, sobe s predivnim ornamentima i lusterima te odličnu gastronomiju. U blizini hotela se nalazi brojni dućani i suvenirnice koji će vas vratiti u prošlost Kelta.

Royal Oak Hotel
Smješten u Snowdonia Nacionalnom parku u Sjevernom Walesu, ovaj hotel nalazi se u predivnoj palači. Tik do hotela nalazi se mističan dvorac Caernarfon, izgrađen u 13 st. od strane kralja

Edwarda I.
Lake Vyrnwy Hotel and Spa
Ovaj hotel otvoren je prije više od 120 godina, a smješten je u predivnom, pomalo bajkovitom krajoliku. Ovo područje (jezero i šume) smatra se najboljim područjem u Walesu za sportske aktivnosti na otvorenom.

Ruthin dvorac
Ovaj predivan srednjovjekovni dvorac datira u 1200. godinu, a poseban je po svom fascinantnom interijeru koji nas u potpunosti vraća u povijest. Bar je uređen kao nekadašnja biblioteka, dok su sobe opremljene zaista kraljevski. Ako putujete u ovaj kraj i spavate u ovom dvorcu, svakako se raspitajte o legendi o Lady Gray.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close