Društvo TITANIC 100 danas posjetilo Perušić, prisjetili se preživjelog

LIKACLUB

Klub Titanic 100 u posjeti je Hrvatskoj između 4. i 10. rujna za vrijeme koje će posjetiti Rijeku, Zagreb, Pisarovinu, Plitvička jezera i Liku. Danas su bili u posjeti Perušiću. Riječ je o trinest članova Švicarskog Titanic Društva (Titanic Verein Schweiz) koji obilaze sve lokacije koje su na bilo koji način povezane s Titanicom ili Carpatijom.

Perušić se našao na ruti obilaska s obzirom na činjenicu da je Nikola Lulić iz Perušića, preživio potonuće svjetski poznatog Titanica – “nepotopljivog broda”. Gosti su posjetili Perušić te obišli grob Nikole Lulića. Neki od članova viber imagekluba Titanic 100 su entuzijasti koje zanima brod i njegova nažalost kratka povijest, a ima i poznatih eksperata koji su prošli svjetske destinacije poznate po Titanicu, ekspedicije do olupine, te potomaka od preživjelih s Titanica.

Sudbine hrvatskih putnika i obilazak njihovih krajeva, cilj su ovog putovanja koje obilazi veći dio Hrvatske. U sklopu toga danas su u Perušiću gosti posjetili i Pećinski park Grabovaču, čije će brošure nositi u svoje zemlje te širiti turistički glas o pećini Samograd.

U Perušiću je članove Kluba ugostio član Kluba Titanic 100 – Stjepan Dasović Kranjac.

 

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u