Politika

Drugu godinu zaredom Gradu Novalji priznanje za maksimalnu transparenost proračuna

Institut za javne financije dodijelio je priznanja za transaparenost, a već drugu godinu zaredom stiglo je i u Novalju


Grad Novalja u protekle dvije godine vrlo kvalitetno i odgovorno vodi svoje financije, zaključak je to koji se nameće nakon pristiglih rezultata Instituta za javne financije u Zagrebu. Institut je proveo istraživanje “Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018. – ožujak 2019.”, te slijedom rezultata objavio kako je u protekle dvije godine Novalja ispunila sve uvjete za najbolju ocjenu 5, a u nju ulazi; proračunski vodič za građane, prijedlog proračuna, polugodišnji izvještaj, izglasani proračun, i godišnji izvještaj.

Nastavno, Institut je objavio i tablicu financijskih pokazatelja, pri čemu se vidi da je Novalja označena zelenom bojom ocjenom 5, s detaljnim prikazom ukupnih prihoda, rashoda, te deficita i suficita kao i direktnog duga.

S obzirom na rezultate, Gradu Novalji i Gradonačelniku Anti Dabi, ravnateljica Instituta prof.dr. Katarina Ott, dodijelila je priznanje za transparenost gradskog proračuna. Priznanje je objavljeno i na Facebook stranici Grada Novalje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: otokpag.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close