Scena

Drugačije orgulje – nesvakidašnji virtuoz Cameron Carpenter u Lisinskom

Doživite drugačiji zvuk orgulja uz zanimljivog virtuoza Camerona Carpentera na monumentalnim orguljama Lisinskog koje je, s obzirom na to da ništa ne prepušta slučaju, sam i dizajnirao.


Stereotipe koje ste imali o orguljašima možete zaboraviti čim ugledate američkog virtuoza Camerona Carpentera, superzvijezdu koja pankerski izgled vješto kombinira s velikim talentom.

Nakon diplome na njujorškom Julliardu odlučio je pokazati da i za orguljama publici možete pružiti jedinstven performans te da je, osim klasične glazbe, na tom instrumentu moguće svirati i pop i jazz.

Njegov repertoar obuhvaća neke klasike orguljaške literature, poput kompletnih djela J. S. Bacha i Césara Francka, ali i njegove vlastite kompozicije te stotine transkripcija djela koje je sam pripremio. Carpenter je prvi orguljaš koji je bio nominiran za nagradu Grammy, i to za prvi solo album ‘Revolutionary’.

Pali anđeo koji je orguljama vratio njihov grijeh…’, opisao je ovog virtuoza Wolfram Goertz u Die Zeitu, dok novinar New York Timesa Zachary Woolf piše: Ekstravagantno talentiran… Odgovor publike bio je bučan. Sve što dotakne postane fantastično i veličanstveno.’

Carpenter će u KD Lisinski nastupiti u subotu, 9. svibnja. Ulaznice za ovog nesvakidašnjeg virtuoza, po cijeni od 100, 140 i 160 kuna, mogu se kupiti na blagajni Lisinskog i online www.lisinski.hr.


Tekst: tportal

Foto: youtube.com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close