VijestiTurizam

Utrka kroz prirodne ljepote: TOUR OF CROATIA prolazi kroz Plitvičke doline!

I ove godine svijet će obići kadrovi prirodnih ljepota Hrvatske, zahvaljujući spektakularnoj biciklističkoj utrci Tour of Croatia koja rutom prolazi kroz brojne parkove prirode i nacionalne parkove.


Četvrto izdanje biciklističke utrke “Tour of Croatia” održat će se od 17. do 22. travnja, a natjecatelji će tijekom šest etapa prijeći 1075 kilometara diljem Hrvatske. Ove godine utrka će biti još zahtjevnija i ugostit će timove iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), njih 20, kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.

Plitvičke doline – prolazna točka druge etape

Tour of Croatia započinje u Osijeku, u utorak 17. travnja, a cilj prvog dana bit će Koprivnica. Plitvičke doline prolazna su točka 2. Etape Karlovac – Zadar, i to u srijedu 18.04.2018. u vremenu od 13:10-13:30, nakon čega utrka nastavlja preko Nacionalnog parka Plitvička jezera sve do cilja, odnosno Zadra.

  • 1. ETAPA: UTORAK 17.4. Osijek – Koprivnica
  • 2. ETAPA: SRIJEDA 18.4. Karlovac – Zadar
  • 3. ETAPA ČETVRTAK 19.4. Trogir – PP Biokovo (Sv. Jure)
  • 4. ETAPA: PETAK 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – Crikvenica
  • 5. ETAPA: SUBOTA 21.4. Rabac – Poklon (PP Učka)
  • 6. ETAPA: NEDJELJA 22.4. Samobor – Zagreb (Trg sv. Marka)

Posljednja etapa starta u nedjelju 22. travnja u Samoboru, a cilj je, uz već tradicionalne završne krugove u gradu Zagrebu, na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Najljepši kadrovi Hrvatske

Glavni slogan utrke Tour of Croatia je #RaceThroughNaturalBeauty. Uz natjecateljsko-sportsku komponentu, utrka donosi brojne koristi za turističku promociju prirodnih ljepota gradova, regija, parkove prirode i nacionalnih parkova kroz koje prolazi.

Kroz šest dana utrke snimke iz svih krajeva Hrvatske emitirat će se na više od 170 različitih televizija u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji. Na atraktivan i uzbudljiv način utrka Tour of Croatia će u domove gledatelja iz cijelog svijeta donijeti ljepote Plitvičkih dolina i ostalih dijelova Hrvatske.

Iz Turističke zajednice Općine Rakovica pozivaju sve građane, turiste i zainteresirane, na praćenje utrke 18. travnja pri prolasku kroz Rakovicu u Plitvičkim dolinama.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: tourofcroatia.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close