Lifestyle

DRAMATIČNA AKCIJA NA VELEBITU Ozlijeđenu penjačicu HGSS je izvlačio helihopterom!

HGSS je jučer poslijepodne primio dojavu o ozlijeđenoj ženi u NP Paklenica, točnije u zapadnom dijelu Anića kuka. Žena je pala uslijed odlamanja hvatišta, a pritom je zadobila bolne ozljede prsnog koša.


Unesrećena se nalazila se stotinjak metara od vrha stijene u smjeru L`anno delle Lumache. Odmah po dojavi deset spašavatelja Stanice Zadar upućuje se zemaljskim putem na mjesto nesreće. Istovremeno je pozvan helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja kako bi akciju spašavanja izveli do mraka jer bi se u protivnom spašavanje proteglo dugo u noć – objavio je HGSS.

Ekipa letača spašavatelja poletjela je iz Splita i pri dolasku se iz lebdećeg helikoptera do unesrećene spustila liječnica HGSS-a. Već za 15 minuta unesrećena je u podvjesu helikoptera prevena do helidroma u Starigrad Paklenici, nakon čega je prebačena u helikopter i naknadno na aerodrom u Zadru gdje je predana timu Hitne medicinske pomoći, navodi HGSS

Akcije spašavanja iz stijene izuzetno su rizične i opasne, a posebno one kod kojih se koriste helikopteri. Ovakve akcije iziskuju vrhunsko umijeće posade helikoptera kao i letača spašavatelja koji su i ovu akciju izveli rutinski iako su elise helikoptera povremeno bile dosta blizu same stijene. Akcija je završena u 18.30 povratkom spašavatelja u bazu – navodi HGSS.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGSS

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close