VijestiPolitika

DRAMA NA MALJEVCU Migranti probili kordon policije i krenuli prema Hrvatskoj!

Veća grupa migranata probila je danas oko 10.30 sati policijski kordon na Bih strani graničnog prijelaza Maljevac i krenula prema Hrvatskoj.


Radi se o migrantima iz improviziranog kampa kod Velike Kladuše koji su u utorak krenuli prema graničnom prijelazu Maljevac. Nakon što ih je tamo dočekao policijski kordon koji im je zapriječio prilazak samom graničnom prijelazu, oko dvije stotine migranata provelo je noć pod otvorenim nebom oko 100 metara od graničnog prijelaza. Kako bi se zaštitili od hladnoće zapalili su vatru i napravili improvizovane šatore.

Migranti su od poslijepodnevnih sati pokušavali preći granicu i ući u Hrvatsku, a granična policija je sve vrijeme pregovarala s njima da se vrate u prihvatne centre. Napetost je eskalirala jutros u 10.30 sati kad su migranti probili policijski kordon i krenuli prema graničnim prijelazima s Hrvatskoj. U naguravanju s policijom je ozlijeđeno nekoliko osoba.

Stotinjak ilegalnih migranata jučer se okupilo i na graničnim prijelazom Izačić u nastojanju da nastave put prema Hrvatskoj, no lokalne vlasti su ih tijekom popodneva uspjele vratiti u Bihać i Cazin. Iz policijskih izbora navode kako je migrante na pokret potaknula lažna informacija da je granica s Hrvatskom otvorena za njihov prelazak.

Pogledajte video!

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close