Scena

Double-O predstavljen u češkom Pragu!

Igor Pečenjev iz Bjelovara predstavio je novi film svjetskoj javnosti

Prije nekoliko tjedana predstavljen je film o „stvarnom James Bondu“ – Dušku Popovu. Riječ je o kratkometražnom filmu koji su snimili studenti Praške filmske akademije, a film je do detalja uredio i režirao Igor Pečenjev iz Bjelovara.

Prošlog petka film je predstavljen u Pragu. Studenti Praške filmske akademije, zajedno sa svjetskom objavom filma na bespućima YouTube-a, mogli su pogledati film o špijunu koji je odigrao veliku ulogu u 2. Svjetskom ratu. Iako je Duško Popov inače Dubrovčan, nitko se desetljećima nije prisjetio iskoristiti tu priču za nešto konkretno vezano za Hrvatsku. Tada je nastao Double-O.

Praška premijera protekla je u tonu interesa za film koji je po mnogočemu drugačiji. Studenti su razgovarali s Igorom Pečenjevom i bili izuzetno zadovoljni viđenim, te filmu prognoziraju dobar uspjeh na festivalima u SAD-u i Europi.

Igor Pečenjev, koji je dao sve od sebe da ovaj projekt zaživi te bude realiziran, ponosno je nosio titulu najzaslužnijeg za završetak i prikazivanje filma. Uz punu podršku ravnatelja Praške filmske akademije gosp. Tariqa Hagera, Igor je jasno pokazao kako se mladost može povezati sa znanjem i nastat će kvalitetan veliki filmski projekt koji je već sada a IMDB-u.

„Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su pomogli u snimanju filma, proces je bio dugotrajan i mukotrpan ali na kraju vjerujem da će svi biti zadovoljni viđenim. Dali smo sve od sebe kako bi Bjelovar i ovaj projekt bili centar i začetak jedne velike priče. Uz sve sponzore kojima sam već zahvalio za premijeru u Bjelovaru, ovaj put moram posebno naglasiti one koji su omogućili put u Prag u Češkoj.  S obzirom na to da Double-O još uvijek nije komercijalan projekt, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar poduprli su studentski međunarodni projekt i na tome im najiskrenije zahvaljujem. Također, domaćoj bjelovarskoj tvrtki Vivid gosp. Željka Šmida koji je radio dio postprodukcije čime je ovo i domaći projekt.  Od početka projekta, ovom projektu su pomogli i svojim radom sudjelovali Prague Film School, KMC Bjelovar, Visiobike, Lika Club, PRiLIKA, Ice Bar, FrogCity Studio, Grand Hotel Praha i Cafe Mozart. Nadam se da ćete biti zadovoljni filmom, i idemo u nove radne pobjede.“  rekao nam je Igor Pečenjev.

Cijeli film možete pogledati ovdje – FULL VERSION.

DoubleO_7 DoubleO_8 DoubleO_10 DoubleO_11 DoubleO_14 DoubleO_19 DoubleO_24 DoubleO_27 DoubleO_30 DoubleO_33 DoubleO_37 DoubleO_40


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close