Turizam

Došao se u Hrvatsku vjenčati pa završio u bolnici

Stephanie Anne Murphy i James Paul Goss, mladi par iz Skelmersdalea u Engleskoj odlučio se vjenčati u Dubrovniku, u Palači Sponza. No, mladoženja se teško ozljedio nekoliko dana prije dogovorenog datuma vjenčanja zakazanog za 31. svibnja i činilo se kako će bajkovita svadba propasti. Mladoženja se, izlazeći iz broda kojim su plovili oko Elafita, nespretno poskliznuo i pao. Slomio je kuk. Odmah je prevezen u Opću bolnicu u Dubrovniku…


Istog dana u večernjim satima završio je na operaciji. Smješten je na Odjelu za ortopediju, a s obzirom na teške ozljede liječnici su mu naredili strogo mirovanje. 
Luksuzna Palača Sponza u tom je trenutku morala postati prošlost, pa je mladenka odlučila reorganizirati vjenčanje.

Obitelj, kumovi i prijatelji već su počeli stizati na jug Hrvatske… No umjesto na raskošnu ceremoniju, uzvanici su se uputili na skromnu i romantičnu svadba koja se održala u bolničkoj kapelici. Tamo je, pred oltar, mladoženja stigao u krevetu. 
Mladenka se, naime, za veliki dan pripremala u hotelskoj sobi, dok je mladoženja, koji zbog ozljede i operacije trpi velike bolove, odijelo obukao na odjelu.

Anne-Murphy-6_2907158a

Na vjenčanju i djelatnici bolnice

Medicinsko osoblje ga je i “dovezlo” do mlade. Tako su, osim tridesetak uzvanika iz Engleske, na vjenčanju bili i djelatnici bolnice, koji nisu mogli sakriti oduševljenje ovakvim romantičnim i nesvakidašnjim činom u njihovoj bolnici. Kapelica je za ovu prigodu bila ukrašena skromnim buketićima i lampionima, a hodnicima bolnice su, na iznenađenje i osoblja i pacijenata, hodali uzvanici u toaletama i svečanim odijelima.

Nakon vjenčanja mladoženjin kum Scott Masson nije mogao skriti oduševljenje kazavši kako je utorak, 31. svibnja, bio najsretniji dan na svijetu. 
- Naš posao kao takav je prilično izazovan, tako da smo i na ovakve situacije uvijek spremni i odmah po pozivu mlade smo napravili rezervni plan. Iznijeli smo ga mladencima koji su to vrlo rado prihvatili.

Anne-Murphy-VF_2907157a

Po pozivu bolnici ravnatelj nam je ponudio bolničku kapelicu bez oklijevanja i mi smo krenuli sa realizacijom – kaže nam Paula Janović, organizatorica vjenčanja iz agencije Dubrovnik Luxury Weddings. Kaže nam kako u osam godina, koliko postoji agencija i tijekom kojih su odradili veliki broj vjenčanja, nisu imali ni približno sličan slučaj.

– Inače, sva vjenčanja dogovaraju se godinu do dvije unaprijed – dodaje Paula. No iako su iza njih mjeseci planiranja svog savršenog dana koji je pokušao “pokvariti” splet nesretnih okolnosti, Stephanie Anne i James Paul ovakvim su činom pokazali da je njihova ljubav ipak iznad svega.

Pročitajte cijeli članak na 24sata.hr

 

Foto: thesun.co

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close