VijestiZdravlje

Doručak uz koji ćete lakše mršavjeti

Recept za vitku liniju zapravo je jako jednostavan, ali potrebna je čelična volja kako bismo promijenili loše navike, prestali preskakati obroke, izbacivati razne grupe namirnica i uzalud gladovati


Tijelo sve pamti pa je zato gotovo nemoguće izbjeći jo-jo efekt nakon dijete. Neki pokušavaju s izbacivanjem određenih grupa namirnica, najčešće ugljikohidrata, ali dugoročno ne čine dobro tijelu i uvijek se postavlja pitanje kako se hraniti kada vaga konačno pokaže željenu kilažu. Stoga je za početak jako dobro svakodnevno jesti zdrav i zasitan doručak jer dokazano je da ćemo jesti više uvečer ako gladujemo kroz dan. To je prvi korak prema zdravoj prehrani i vitkoj liniji. Dodajte malo fizičke aktivnosti, izbacite slatkiše i naoružajte se strpljenjem jer ono što se nakupilo u nekoliko mjeseci ili godina ne može nestati u nekoliko dana.

Kod odabira namirnica ciljajte da doručak ima 300 do 400 kalorija, između 10 i 15 grama masti, od 30 do 55 grama ugljikohidrata, najmanje šest grama vlakana, ne više od 36 grama šećera i od 13 do 20 grama proteina. Kako biste izračunali što točnije omjere, poslužite se online tablicama kalorija koje se lako mogu pronaći na internetu, a najčešće za svaku namirnicu stoje nutritivne vrijednosti u količini od 100 grama.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close