Ličko-senjska županija

DORH: Ispitan mladić koji je u Otočcu ukrao janje i teško ozlijedio vlasnicu

DRUGI JE U BIJEGU

U Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću je po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, ispitan 19-godišnjak zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.


Naime, postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak 28. svibnja 2020., zajedno sa 25-godišnjakom koji je u bijegu, došao do jedne obiteljske kuće na širem području grada Otočca i s vlasnicima dogovorio kupnju janjeta za iznos od 600 kuna.

Janje su stavili u prtljažnik osobnog automobila u kojem je 19-godišnji osumnjičenik bio na mjestu vozača, dok je 25-godišnji osumnjičenik sjeo na mjesto suvozača, bez da je janje platio.

19-godišnji osumnjičenik je potom naglo krenuo automobilom iako se vlasnica, u namjeri da ih spriječi u odlasku, primila rukama za dovratnik suvozačevih vrata koja su ostala otvorena i nogama stala na pod ispred suvozačevog sjedala.

No, mladić je nastavio vožnju i povećao brzinu, a 25-godišnjak je nesretnu ženu udarao nogama i gurao, uslijed čega je oštećenica ispala iz vozila.

19-godišnjak je nastavio vožnju i kotačem prešao preko njene lijeve noge u predjelu stopala pri čemu je oštećenica zadobila tešku tjelesnu ozljedu, priopćio je DORH.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću odredilo je protiv 19-godišnjaka mjeru opreza redovitog javljanja u nadležnu policijsku postaju zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je u ponedljak donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close