LokalnaGrad ZagrebPolitika

Donatorska večer za razminiranje Smiljana okupila brojne uglednike

U zagrebačkom hotelu Westin održana je Donatorska večer za razminiranje dijela Smiljana kod Memorijalnog centra „Nikola Tesla“.


Donatorsku večer organizirali su Hrvatski centar za razminiranje i Udruga “Hrvatska pomaže”, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba. Donatorska večer okupila je preko 500 ugledih osoba iz društvenog i političkog života, među kojima i saborske zastupnike Dragu Prgometa i Anku Mrak Taritaš.

Uživali su u bogatom kulturnom programu u kojem su nastupili renomirani glazbenici.Nazočnima su se obratili Durđa Adlešić, predsjednica Udruge „Hrvatska pomaže“, Ante Brkljačić, v.d.ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje te Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Riječi zahvale za pomoć u razminiranju Smiljana uputili su Marta Grgurić, zamjenica gradonačelnika Gospića te Milan Kolić, ličko-senjski župan koji je istaknuo kako se u Ličko-senjskoj županiji nalazi 141 km 2 što je 30 % ukupnog minski sumnjivog prostora na području Republike Hrvatske danas, da je prioritet svih ovih godina od završetka Domovinskog rata ukloniti mine iz blizine naselja i učiniti život stanovništva ugodnijim te se zahvalio organizatorima večeri i svim donatorima na dragocjenom doprinosu za razminiranje.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close