KarijeraIzdvojeno

Domitrović: “Tvornica može osigurati radna mjesta za cijeli kraj, od Jezerana, Brinja, Saborskog, Plaškog, Josipdola…”

PROJEKT OGULIN 2

Početak gradnje proizvodnih pogona u gradskoj poslovnoj zoni u Ogulinu gdje tvrtka Bjelin, uz postojeću tvornicu Ogulin 1, gradi novu pod nazivom Ogulin 2, velika je stvar za Ogulin, ali i okolna mjesta.


Tvrtka Bjelin, uz tvrtku Välinge Innovation u švedskom Vikenu, dio je grupacije Pervanovo Invest AB Darka Pervana, švedskog poduzetnika i inovatora podrijetlom iz Hrvatske, svjetski poznatog proizvođača drvenih podnih obloga. U Hrvatskoj Bjelin ima tvornice u Ogulinu, Bjelovaru i Otoku s ukupno 800 zaposlenih djelatnika, od čega je najviše u Ogulinu, njih 350, piše Večernji list.

Nova tvornica Ogulin 2, površine 100 tisuća četvornih metara, gradi se na lokaciji ukupne površine 330 tisuća kvadrata, a ukupna ulaganja u zemljište, zgrade, instalacije i strojeve procijenjena su na 200 milijuna eura. Kada tvornica bude u punom pogonu 2027. godine, bit će najveća svjetska tvornica drvenih podova, s proizvodnim kapacitetom većim od 20 milijuna četvornih metara podnih obloga godišnje koje će raditi 600 zaposlenih. Ukupni godišnji obujam proizvodnje podova tvornice u Vikenu i Ogulinu 2 tada će iznositi 30 milijuna četvornih metara.

Dolazak tvrtke u naš kraj prekrasna je priča za Ogulin, a projekt Ogulin 2, u sklopu kojeg se gradi logistički centar i proizvodni pogon, od velike je važnosti za budućnost ovoga kraja. Samim time što će ogulinska tvrtka biti broj jedan u svijetu u proizvodnji modernih, inovativnih podnih obloga, velika je stvar. Da ne govorim o tome da će se tijekom idućih nekoliko godina tamo moći zapošljavati, kako je najavljeno, 600 osoba. Činjenica je da sada na Zavodu za zapošljavanje imamo oko 200 do 300 ljudi na raspolaganju, no uvjeren sam da će se mnogi koji su prethodnih godina otišli iz ovoga kraja u potrazi za boljim poslovima izvan Hrvatske vratiti. Interes postoji, a tvornica može osigurati radna mjesta i za okolne sredine, od Jezerana, Brinja, Saborskog, Plaškog, Josipdola, Oštarije, dakle cijeli ovaj kraj”, kazao je Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina.

Djelatnici tvrtke Ogulin 1, ali i stanovnici Ogulina, kažu da je Bjelin poželjan poslodavac; plaća je od 4800 do 7000 kuna, ovisno o poslovima, tu su i svi drugi dodaci od božićnice nadalje, a nedavno su stigle i povišice. Pošten odnos prema radnicima i dobra plaća razlozi su da se ostaje u tom kraju, ali i da se vraća u domovinu.

Pročitajte više na Večernji list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Bjelin Hrvatska

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close