Zdravlje

Dolazi novi oblik kontracepcije za muškarce!

Na svjetskom tržištu pojavila se nova vrste kontracepcije koja uključuje davanje hormonalne injekcije muškarcima, a ima učinak u trajanju od osam tjedana


Hormonalna injekcija za muškarce novost je u muškoj kontracepciji, a rezultat je dvadesetogodišnjeg ispitivanja koje je provedeno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sastoji se od kombinacije sintetskih muških i ženskih hormona odnosno testosterona, progesterona i estrogena koji su djelomično kemijski modificirani.

To dovodi do supresije odnosno smanjivanja koncentracije sjemenih stanica kod muškaraca, otkriva nam dr. sc. Zoran Peršec zbog čega ima kontracepcijski učinak.

Valja upozoriti da ova metoda, koja je testirana na 270 muškaraca, ne uništava spermije već ih samo smanjuje zbog čega je trudnoća ipak moguća. Štoviše tijekom istraživanja četiri partnerice od 270 ispitanika su zatrudnjele koristeći ovu kontraceptivnu metodu.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close