VijestiGrad ZagrebScenaTurizam

Dolaze VITEZOVI Starog Grada Drežnika! Plitvičke doline nude atraktivnu turističku bitku

Ljeto u Rakovici nakon održanih Eko tržnica i Dana Općine Rakovica, nastavlja se vjerojatno turistima i posjetiteljima najatraktivnijim događanjem ovog kolovoza. Vitezovi Starog Grada Drežnika na područje Plitvičkih dolina dolaze 13. kolovoza, ove subote kod kule Starog Grada.

Od 15 sati je dolazak skupina i dizanje tabora, a oko 16 sati očekuje se i otvaranje tabora. Posjetitelji će moći razgledati tabor, a oni hrabriji imati će mogućnost i gađati iz luka i strijele. Zatim slijedi Streličarski turnir viteških skupina pod nazivom “Turnir za poljubac djeve bajne” koji se održava kao predstava za posjetitelje. Od 17.30 sati kod kule Starog Grada Drežnika biti će i streličarski Turnir za posjetitelje, a zatim podjela nagrada.

Rakovica - HTZ v.2

U 18.30 sati počinje “Legenda o utvrdi”, pri čemu će se održati predstava Vitezova Ružice Grada. Scenski prikaz opsade grada od strane Osmanlija počinje u 19.30, a ujedno će se to biti i prikaz bitke svih udruga koje sudjeluju na Vitezovima Starog Grada Drežnika.

Prikaz borbe zapaljivim oružjem dočarati će Vatrene borbe Vitezova Ružice Grada kao finalni i završni dio ovog atraktivnog prikaza koji će cijelo vrijeme pružati pogled na Plitvičke doline.

U organizaciji cijelog događanja sudjeluju Turistička zajednica Općine Rakovica, Streličarski klub Dubovac i Vitezovi Ružice Grada iz Orahovice. Posjetite Vitezove i uživo zabilježite povijesne trenutke Plitvičkih dolina!

Blue sky with fluffy white clouds
Plakat, izvor: TZ Općine Rakovica

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: TZ Općine Rakovica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close