Ličko-senjska županijaTurizamPolitika

Dokumenti o nadzoru gradnje otkrivaju KAOS I BEZVLAŠĆE na Plitvičkim jezerima!

Dnevno istraživački magazin Potraga došao je u posjed  dokumenata koji svjedoče o neviđenom kaosu i bezvlašću u gradnji na Plitvičkim jezerima koje istražuje i kriminalistička policija.


Naime, u rujnu prošle godine Ministarstva graditeljstva je u Upravnom odjelu za graditeljstvo Ličko – senjske županije provelo izvanredni nadzor gradnje na Plitvičkim jezerima, a porazni rezultati su zadržani dalje od javnosti.

Nakon višemjesečnog traženja nalaza od ministarstva, Potraga je došla u posjed Izvješća o nadzoru gradnje u kojemu su utvrđene brojne nepravilnosti. Većina građevinskih dozvola izdana na tom području nije donesena prema propisima, a ministarstvo je naredilo Ličko senjskoj županiji da kazni nesavjesne službenike, arhitekte i projektante.

Utvrđene su povrede odredbi Zakona o gradnji prilikom izdavanja građevinskih dozvola nisu poštovane pojedine odredbe Zakona o općem upravom postupku pročelnica mora pokrenuti postupak utvrđivanja stegovne odgovornosti službenika. Hrvatska komora arhitekata i Hrvatska komora inženjera građevinarstva moraju provesti nadzor i kazniti projektante i arhitekte koji krše Zakon o gradnji”, piše u pripćenju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Izvješće je iznenadilo i samo ministarstvo graditeljstva jer razotkriva nesposobnost nekoliko institucija i kriminal u izdavanju građevinskih dozvola na području nacionalnog parka.

Iznenađujuće je koliko je zapravo tijela sudjelovalo u nepravilnostima. Ne radi se tu samo o tome da je službenik referent u županiji krivo udarao štambilje. Dakle radi se tu i o nekim potvrdama koje je on dobivao u predmet i neka druga tijela su izdavala nekakve potvrde koje nisu trebali davati čime su možda i njega zavarali. Dakle tu je jedan cijeli spektar nepravilnosti koji se dešavao, rekao je Željko Uhlir.

Policijska uprava ličko-senjska potvrdila je za Potragu da su već pokrenuti izvidi protiv nekih službenika.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close