Film i TVVijestiScena

Dokumentarni film “Album” u natjecateljskom programu festivala Ethnocineca u Beču

Dokumentarni film ‘Album’ Branka Ištvančića, nastao u produkciji Factuma uvršten je u natjecateljski program 10. izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma Ethnocineca koje će se održati od 17. do 22. svibnja u Beču. Film je odabran među 380 filmova, koliko ih je pristiglo na natječaj. ‘Album’ će biti prikazan u nedjelju, 22. svibnja, u 17,30 sati, u kino dvorani Votiv Kino.


Film ‘Album’ ima za polazišnu ideju pokušaj protagonista da ponovno uspostavi normalan poslijeratni život tragajući za izgubljenim obiteljskim fotografijama koje su nestale u ratu na prostorima bivše Jugoslavije. U ovom poetskom filmu-eseju, čiji neki dijelovi su rađeni i tehnikom Super 8 mm filmske vrpce, književnik Miroslav Kirin pokušava rekonstruirati obiteljski album s fotografijama uništenim u ratu, kada je njegova obitelj morala napustiti kuću u okupiranoj Petrinji. Nakon rata, njega očekuje neobična “kompenzacija”: prilikom povratka, u kući on, umjesto svojih obiteljskih fotografija, nalazi nerazvijeni negativ film sa snimkama nepoznate srpske obitelji koja je živjela u njegovoj kući za vrijeme okupacije. I te fotografije, ironično i potresno, postaju dijelom obiteljskog albuma.

Više detalja o projekciji filma pogledajte na web stranici festivala

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: kroativ.at

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close