VijestiKarijeraScena

Doktori i medicinske sestre među najtraženijim zanimanjima u županiji

Krajem prosinca prošle  godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano je 1.757 nezaposlenih osoba, što predstavlja 111 osoba odnosno 6,7% više nego u prethodnom mjesecu i 308 osoba ili 14,9% manje nego u istom mjesecu prošle godine, javlja Lika express.


Tijekom prosinca u Područnom uredu Gospić prijavljene su 273 nove nezaposlene osobe. Priljev u registriranu nezaposlenost je za 29 osoba ili 12% veći nego prethodnog mjeseca.

Ukupno su u posljednjem prošlogodišnjem mjesecu   iz evidencije nezaposlenih izašle 162 osobe od čega  je zaposleno 90 osoba i to 69 zasnivanjem radnog odnosa i 21 temeljem drugih poslovnih aktivnosti.

Tijekom mjeseca  prijavljeno je 125 slobodnih radnih mjesta, a najviše prijavljenih potreba bilo je za  drvoprerađivačkim radnikom – 14, doktorom  medicine – 10 i  medicinskim sestrama – 9.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close