VijestiLifestyle

Dok će “obični” građani teže do propusnica, saborski zastupnici mogu kud žele

DOVOLJNA JE ISKAZNICA

 

U prvom valu pandemije nakon potresa u Zagrebu, kad su mnogi utjehu i spas tražili po vikendicama i kod rodbine diljem zemlje, Stožer je prvi put uveo takozvane propusnice bez kojih se nije moglo kretati iz jedne u drugu županiju.

Bilo je niza propusta, od toga da su se građani mogli ulogiravati sa svojim podacima u rubrike poslodavaca, seljaci pak nisu mogli do svoje stoke, a u Čakovcu recimo nisu mogli iz jednog u drugi dio grada… No jedini koji s propusnicama nisu imali baš nikakvih briga bili su saborski zastupnici, pišu 24 sata.

”Jedan kolega mi je rekao da to ne vrijedi za nas saborske zastupnike i tu sam poludjela. Zakoni trebaju biti po mjeri čovjeka, svakog hrvatskoga građanina, a bilo kakva represija koja nije utemeljena mora jednako vrijediti za svakoga”, poručila je zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto.

Naime, ni na proljeće zastupnici nisu trebali imati propusnice, nego su mogli putovati sa zastupničkom iskaznicom.

”Hrvatski sabor zastupnicima ne izdaje posebne dozvole, za dolazak na sjednicu služi im njihova zastupnička iskaznica. Tako je dogovoreno sa Stožerom”, rekla je tad glasnogovornica Sabora.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close