LifestyleTurizam

Dodijeljeni ugovori za 54 lokalne akcijske grupe: dio kolača i za Liku!

Voditelj LAG-a Lika jučer je prisustvovao dodjeli ugovora u iznosu 10,2 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.


Jučer u Ministarstvu poljoprivrede dodijeljeni su ugovori u iznosu od 463 milijuna kuna, a dio je otpao i na Liku. Voditelj LAG-a Lika jučer je prisustvovao dodjeli ugovora u iznosu 10,2 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Osovina namjene dodijeljenih sredstava leži u provedbi Lokalne razvojne strategiju čiji je lider LAG Lika za razdoblje 2014.-2020. Sredstva će se raspodijeliti u omjeru 85:15, gdje će 85% sredstava pokrivati jačanje gospodarskog sektora, dok će ostalih 15% biti namijenjeni za podizanje kvalitete života lokalne zajednice.

„Danas dodjeljujemo ugovore vrijedne 463 milijuna kuna za 54 lokalne akcijske grupe. Novac je namijenjen za provedbu njihovih lokalnih razvojnih strategija i za operativne troškove. Provedbom svojih lokalnih strategija novac će se dalje distribuirati korisnicima za projekte – a LAG-ovi odabiru koji su projekti najvažniji za njihova područja – „pristup odozdo prema gore“. Lokalne strategije su zapravo Program ruralnog razvoja u malom, jer mogu provoditi 24 operacije iz Programa RR. Dakle ovo je pravi primjer decentralizacije sustava“, ističe ministar Tolušić.

Prisjetimo se, službeni početak projekta nazvanog „INTEGRA LIKA 2020“ započeo je konferencijom 2015. održanoj godine u hotelu Jezero, u NP Plitvička jezera, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske-Kolinde Grabar Kitarović. Projekti za koje su dana sredstva su mjerljivi, te će se tako na podoban način moći pratiti opravdanost i učinak ulaganja. Krajnji ishod projekta leži u ideji koja nastoji brendirati Liku i Podvelebitsko primorje kao poželjnu i ekološki prihvatljivu destinaciju sa samoodrživim gospodarstvom.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: lag-lika.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close