VijestiSport

Dodijeljena priznanja najboljim sportašima Ličko – senjske županije

Zajednica sportova Ličko-senjske županije organizirala je županijski dan sporta, odnosno manifestaciju na kojoj su dodijeljena priznanja najboljim sportašima,ali i brojnima onima koji su zaslužni za to da sport u siromašnoj županiji i uz brojne poteškoće postoji.


Luka Banić najbolji je sportaš, a Andrea Galetić najbolja sportašica Ličko-senjske županije u prošloj godini.

Luka Banić je igrač NK Otočac, rođen je 5. siječnja 1995. godine i trenutno je redovan student 4.godine strojarstva u Rijeci. U 2016.godini nastupio je u svih 30 utakmica od prve do zadnje minute bez zamjena, kartona ili ozljeda što je rijetkost. S klubom je u mlađim uzrastima osvojio nekoliko prvenstava i kupova, sa seniorima je osvojio županijsko prvenstvo i kup županije. Uz igranje velikog nogometa također je i član Malonogometnog kluba Otočac te već nekoliko godina uspješno nastupa u 2. Malonogometnoj ligi.

Andrea Galetić je članica Taekwondo kluba „Gacka“, rođena je 8.3.1999. godine u Rijeci, osnovnu školu završila je u Brinju, a srednju trgovačku školu je pohađala i završila u Otočcu. U 2016. godini nastupila je na 10 natjecanja kao juniorka i seniorka na kojima je osvojila 8 medalja od čega 4 srebrne i 4 brončane. Ističemo 3.mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 49. kg, te također 3. mjesto na juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 49kg.

U isti ovaj klub, Taekwondo klub Gacka iz Otočca ide i nagrada za najbolju mladu sportašicu do 18 godina starosti, Andreu Bartulac, državnu kadetsku prvakinju do 33 kilograma. Najbolji mladi sportaš do 18 godina starosti je Goran Petranović, član Hrvačkog kluba Gospić i osvajač 3.mjesta na državnom prvenstvu za kadete slobodnim načinom.

Najbolji muški sportski klub u prošloj godini je Rukometni klub Gospić, a najbolji ženski klub Košarkaški klub Gospić. Titula perspektivne ekipe u mlađim uzrastima pripala je kadetima Košarkaškog kluba Otočac.

Više na lika-express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close