VijestiLifestyleTurizam

Dočekan milijunti posjetitelj u Nacionalnom Parku Plitvička jezera

Ulaznice kojima su postali milijunti posjetitelji zajedno su kupili Edward Glansford i Jamie Wilford, dvoje mladih iz Yorkshirea u Velikoj Britaniji, koji su prvi put u Hrvatskoj.


Njih dvoje su na Plitvicama dočekali ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Natalija Božičević te im uručili prigodne darove.

“Milijunti posjetitelj kojega smo danas u Nacionalnom parku Plitvička jezera dočekali dvadesetak dana prije nego lani, pokazatelj je kako naša zaštićena područja mogu značajno doprinositi turizmu i razvoju lokalnih sredina i regija u kojima se nalaze. Park je lani posjetilo 1,2 milijuna gostiju, a ove godine bilježi se rast posjetitelja i to za čak 53,7 posto u predsezoni”, istaknuo je Zmajlović.

On je danas uručio i nove iskaznice plitvičkim čuvarima prirode.

Podsjetio je kako je u posljednje tri godine u infrastrukturne projekte u zaštićenim područjima uloženo oko 400 milijuna kuna, a u pripremi su projekti vrijedni 550 milijuna kuna koji će biti prijavljeni za financiranje iz EU-ovih fondova. Među njima je gradnja 25 milijuna kuna vrijednog posjetiteljskog centra Holosvijet Plitvice.

Ravnateljica Božičević istaknula je da ove godine NP Plitvička jezera bilježe porast i broja posjetitelja i noćenja.

„Iznimno mi je zadovoljstvo da smo već danas, ranije nego ikada, dočekali milijuntog gosta. Plitvice su svjetski poznate i mnogi turisti dolaze u Hrvatsku samo da bi posjetili naš park. Svjedočimo odličnoj turističkoj sezoni i očekujemo rekorde po pitanju broja posjetitelja u našem najstarijem, najvećem i najposjećenijem parku u Hrvatskoj. Ono što nas posebno veseli jest da imamo sve više posjetitelja u predsezoni, a isto očekujemo i u posezoni. Povećanje broja gostiju izvan špice sezone i uvođenje novih sadržaja u drugim dijelovima parka doprinosi smanjenju pritiska na temeljni fenomen” – istaknula je ravnateljica Božičević.

Tijekom 2014. godine, Nacionalni park Plitvička jezera obišlo je 1.184.449 posjetitelja, a milijunti posjetitelj dočekan je 20. rujna. U prvih sedam ovogodišnjih mjeseci u parku je bilo gotovo 700 tisuća posjetitelja, što je 16 posto više nego u istom razdoblju lani.


 

Tekst: direktno.hr/likaplus.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close