VijestiGrad ZagrebPolitika

Doček kineske nove godine u srcu Zagreba i projekt EU-China Light Bridge

Budući je 2018. godina proglašena godinom turizma EU i Kine, od 12. do 16. veljače, u suradnji Grada Zagreba, Veleposlanstva NR Kine i Turističke zajednice grada Zagreba, obilježit će se kineska Nova godina i, istovremeno, projekt EU-China Light Bridge.


Tako će se, na Trgu bana J. Jelačića, u ponedjeljak, 12. veljače, s početkom u 13:00 sati proslaviti, uz tradicionalni ples lavova, kineska Nova godina, istoga dana u 18 sati kinesko Veleposlanstvo održat će Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko – hrvatskih odnosa, dok će uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice biti postavljeni lampioni, a same fontane svijetlit će tradicionalnom crvenom bojom NR Kine.

Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način će se simbolično povezati Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima našeg grada. Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.

Uključivanje u ovaj projekt dodatna je promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, a više o samom projektu dostupno je i na službenim stranicama EU-China Tourism Year 2018:

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close