Doček kineske nove godine u srcu Zagreba i projekt EU-China Light Bridge

Tena Brnad

Budući je 2018. godina proglašena godinom turizma EU i Kine, od 12. do 16. veljače, u suradnji Grada Zagreba, Veleposlanstva NR Kine i Turističke zajednice grada Zagreba, obilježit će se kineska Nova godina i, istovremeno, projekt EU-China Light Bridge.


Tako će se, na Trgu bana J. Jelačića, u ponedjeljak, 12. veljače, s početkom u 13:00 sati proslaviti, uz tradicionalni ples lavova, kineska Nova godina, istoga dana u 18 sati kinesko Veleposlanstvo održat će Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko – hrvatskih odnosa, dok će uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice biti postavljeni lampioni, a same fontane svijetlit će tradicionalnom crvenom bojom NR Kine.

Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način će se simbolično povezati Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima našeg grada. Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.

Uključivanje u ovaj projekt dodatna je promocija Zagreba na europskom i kineskom tržištu, a više o samom projektu dostupno je i na službenim stranicama EU-China Tourism Year 2018:


Foto: zagreb.hr

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u