Kultura

Dobri duh Gospića: Predstavljena knjiga o životu i djelu dr. sc. Manje Kovačević

Dobri duh Gospića, knjiga o životu i djelu dr.sc.Manje Frković i o njenom Frkovića rodu, predstavljena je na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću.


Djelo autora, doktora znanosti Vesne Grahovac Pražić i Ante Bežena predstavljeno je tako i budućim gospićkim, hrvatskim učiteljima, populaciji koju je godinama učila i izučavala i pokojna Manja Kovačević.

I na ovom predstavljanju knjige, osim autora, govorili su recenzentica dr.sc. Sanja Vrcić Mataija i gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović, te predsjednica gospićkog ogranka Matice Hrvatske Ana Lemić. Predstavljanje knjige o Manji na učiteljskoj školi itekako je važno jer ona je obilježila identitet te ustanove, godinama predavajući metodiku, dječju i filmsku književnost, Hrvatski jezik.

„Ova knjiga nastala je kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja autora koji su se na ovakav način odužili profesorici za sve što je učinila za ovu ustanovu,ali i grad i sredinu u kojoj živimo“, ističe Sanja Vrcić Mataija.

Pročitajte više na lika-express.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close