Grad ZagrebZdravlje

DOBRE VIJESTI Prvi zaraženi koronavirusom u Hrvatskoj je ozdravio!

Nacionalni stožer civilne zaštite obratio se javnosti na konferenciji za novinare i objavio pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali i sretnu vijest da se prvozaraženi oporavio te je pušten iz bolnice!


Tijekom dana će biti pušten kući”, rekao je Capak.

Njegov brat blizanac prvi se oporavio, a zarazili su se istovremeno, nakon odlaska na utakmicu u Italiju.

Također, potvrđeno je pet novih slučajeva zaraženih koronavirusom te je sada ukupno 37 oboljelih osoba. Radi se o dva slučaja u Osijeku, jedan u Sisku i jedan slučaj u Varaždinu te Zagrebu. Jedan od zaraženih se vratio iz Amerike, jedan iz puta po Europi i jedan iz Španjolske.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević je apelirala na novinare i urednike na primjeren način izvještavanja o djeci.

Djeca su ranjiva skupina i ne treba otkrivati podatke o djetetu i njihov identitet.”

Svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim djetetom iz vrtića su u samoizolaciji, a osobe koje će biti s djecom će također biti u samoizolaciji. Vrtić se zatvara, potvrđeno je.

Izuzetno je važno da svi koji su u primarnom kontaktu s djetetom da razgovaraju s djetetom kako bi ga smirili i da svojim primjerom pokažu kako se treba ponašati u ovoj situaciji.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close