VijestiTech

Kako dobiti bolji signal u zatvorenim prostorima ?

Mobilni signal u zatvorenim prostorima ponekad zna biti problematičan. Možete imati fantastičan signal u jednom dijelu kuće ili stana dok u sobi pokraj ne možete ni uspostaviti poziv. Iako ne možete promijeniti zakone fizike i način na koji funkcioniraju radiovalovi postoje neki trikovi i metode kako poboljšati mobilni signal u zatvorenom.
Neki od njih zahtijevaju promjene u navikama ili kupnju nekih mobilnih dodataka dok drugi koriste već postojeća svojstva u vašem mobitelu. Kako god, signal će vam biti bolji.


Imate li Wi-Fi poziv? Koristite ga!

Wi-Fi pozivi relativno su nova opcija koja se može naći na većini novih mobitela. Umjesto da koristite mobilnu mrežu, spojite vaš smartphone na Wi-Fi mrežu i uspostavljajte pozive preko nje, odnosno preko interneta.
S obzirom da su Wi-Fi mreže uglavnom u zatvorenim prostorima taj signal je dosta jači od mobilnog signala.
Sami Wi-Fi pozivi su se poboljšali posljednjih nekoliko godina.

Nabavite femtocell

Femtocell i nije nov proizvod, ali većina nas za njega nikad nije čula jer se ne korite previše. Najlakše ga je shvatiti kao repetitor za najbližu mobilnu antenu.
I femtocell i antena rade na istim frekvencijama kao i vaš mobitel, no femtocell je programiran da prima i reemitira vaš signal anteni. Ono što je također dobro jest da radi s bilo kojim mobitelom, a možete ih kupiti kod vašeg pružatelja internetskih usluga.

Nabavite pojačivač signala

Postoje kontroverze oko njihove efektivnosti, ali pojačivači mobilnog signala mogu biti dobro rješenje na lokacijama gdje su različiti telefoni i različite mreže.

Imajte na umu ograničenja mobilnog signala

Radiovalovi se ponašaju na određeni način zahvaljujući zakonima fizike i neće postojati tehnologija koja će to promijeniti. Zato je najbolje izbjegavati telefoniranje u “podzemlju” i sobama koje su “zatvorene” sa svih strana.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: hr.n1info.com | Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close