NovacIzdvojeno

Dobio 23.000 kuna kazne zbog ilegalnog ulaska u RH iako je imao valjanu putovnicu

VELIKA KLADUŠA

Iako svakodnevno svjedočimo desecima, možda i stotinama ilegalnih prijalaza preko državne granice između Hrvatske i BiH, u režiji migranata koji se pokušavaju domoći zapadnih zemelja, te oni uglavnom završavaju odvraćanjima i ilegalce ne “koštaju” ništa, to ne vrijedi za susjede iz BiH, piše KAportal.


Jadni Kladušanin Suad Č. za takvu će “pustolovinu” morati platiti čak 23.000 kuna, toliko su ga ovih dana “oderali” na Prekršajnom sudu u Slunju.

Uhvaćen je 5. veljače prošle godine oko 18.28 sati u mjestu Pašin Potok na području općine Cetingrad kako je nelegalno ušao u RH te tom prilikom u tome pomogao i svojem prijatelju Safetu B.

Kad su vidjeli policiju, počeli su bježati, ali su uhvaćeni svega nekoliko metara od državne granice. Tu su uhićeni i zadržani nekoliko sati, zbog čega će mu kaznu umanjiti za 600 kuna.

Zanimljivo je da je okrivljeni Suad kod sebe imao valjanu putnu ispravu, kao i važeću dozvolu boravka u RH, te je ranije toga dana sasvim legalno već prelazio granicu, dok mu je kompanjon imao putovnicu čija je valjanost istekla 2005. godine, to su utvrdili u Postaji granične policije u Cetingradu.

Pravdali su se da idu potražiti posao u Hrvatsku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: KA portal

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close