Vijesti

Dobar stari čaj od šipka

Danas u trgovinama možemo pronaći razne čajeve i zbog velikog izbora često zaboravljamo na dobre stare ukusne čajeve koji liječe tijelo, ali i duh. Jedan od njih je čaj od šipka koji sjajno djeluje na naš organizam, pomaže u ublažavanju postojećih zdravstvenih tegoba i sprječavanju nastanka novih.


Dobar stari čaj od šipka – u maloj šalici crvenog zadovoljstva kriju se velike blagodati za naše zdravlje. To je jedan od najukusnijih biljnih čajeva koji se koristi za ublažavanje raznih zdravstvenih tegoba.

1. Izvor je vitamina C i likopena, moćnog antioksidansa koji pomaže kod borbe s kolesterolom. Zbog velike količine vitamina C preporuča se njegova konzumacija tijekom prehlada, viroza ili gripe.

2. Snižava krvni tlak. Tijekom istraživanja provedenog 2010. godine ispitanici s hipertenzijom pili su čaj od šipka u različitim količinama. Kod onih ispitanika koji su pili po 3 šalice dnevno primijećeno je značajno snižavanje krvnog tlaka.

3. Ublažava razne upalne bolesti. Čaj od šipka sjajan je dodatak kod liječenja bolesti poput osteoartritisa. Ublažava bolove i ukočenost, olakšava mobilnost, a stručnjaci kažu da pomaže u obnavljanju hrskavice.

4. Liječi smetnje u trbuhu. Koristi se za čitav niz problema poput grčeva, manjka želučane kiseline, iritacije i čireva na želucu. Također ublažava probavne smetnje, pije se kod proljeva i zatvora.

5. Pospješuje rad jetre i žuči. Blagotvorno djeluje kod problema sa žučnim kamencima i žučnim pijeskom. Koristi se za detoksikaciju jetre.


Tekst: zadovoljna.dnevnik.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close