Ličko-senjska županijaPolitika

Dobar primjer razvoja turizma: U Novalji se grade 4 hotela!

Turizam je adut razvoja Ličko-senjske županije. Ta rečenica već je pomalo postala i floskula jer se s njom barata godinama,ali nekog sustavnog razvoja i nema. Za dobru turističku ponudu osim naše predivne prirode treba puno, puno više. Jedna od nužnih stvari su i smještajni kapaciteti. U pojedinim lokalnim jedinicama Ličko-senjske županije tu gotovo da i nema pomaka, a tamo gdje ih i ima mali su. Dobar primjer kako se razvija turizam već godinama je Novalja. No oni su, pogotovo ove godine i primjer kako se mogu povećavati smještajni kapaciteti.


Gradonačelnik Novalje Ante Dabo kao dobar primjer navodi potez domaćeg poduzetnika Antona Šestana koji je kupio hotel Liburnija, malo ga dotjerao i nazvao Liberty.

“Zahvaljujući njemu već ovu predsezonu osjećam da je taj malo preuređeni hotel pridonio da od uskrsnih blagdana imamo goste u hotelu, da su recenzije gostiju izvrsne i da je Anton oko sebe okupio mladu poletnu ekipu turističkih radnika koji uživaju u svom poslu. To je put kojim trebamo ići i na tome putu grad će dati svaku potporu“– govori nam Dabo.

Inače Liberty će na godinu u detaljniju obnovu kako bi postao hotel sa 4 zvjezdice. U Novalji se mijenja trend gradnje, niču tri mala hotela svaki sa 70,80 postelja. Jedan će svoja vrata otvoriti na Staru godinu, drugi se gradi,a treći je građevinsku dozvolu dobio ovih dana.

Više na lika-express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close