Lifestyle

Do Brexita dolazi tek 2019. godine?

Vlada britanske premijerke Therese May izvijestila je da se kani pozvati na članak 50 Lisabonskog sporazuma početkom 2017.


Stvaran izlazak Velike Britanije iz Europske unije mogao bi biti odgođen do kraja 2019. zbog poteškoća s kojima se susreće britanska administracija te zbog izbora u Francuskoj i Njemačkoj, piše Sunday Times.

Vlada britanske premijerke Therese May izvijestila je da se kani pozvati na članak 50 Lisabonskog sporazuma početkom 2017. Primjena članka otvara razdoblje dvogodišnjih pregovora, nakon čega određena zemlja napušta Uniju. Ako se članak primijeni početkom 2017. njezin stvaran izlazak iz EU-a bit će početkom 2019., pojašnjava AFP.

No Sunday Times piše da su britanski ministri upozorili visoke dužnosnike financijskog sektora londonskog Cityja da se primjena članka 50 može ostvariti tek krajem 2017., što bi realizaciju Brexita odgodilo za kraj 2019.

“Ministri smatraju da bi se primjena članka mogla odgoditi do jeseni 2017.”, kazao je za Sunday Times izvor iz Cityja koji tvrdi da je o tome razgovarao s dvojicom ministara.

Pročitajte više na poslovni.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: bbc

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close