NovacIzdvojeno

DO 31. PROSINCA Vlada produžila mjere za pomoć gospodarstvu!

NOVE MJERE

Predsjednik Vlade Andrej Plenković najavio je danas nove mjere za pomoć gospodarstvu koje će biti službeno donesene u ponedjeljak.


Do sada je, podsjetio je, u tu svrhu isplaćeno 6,3 milijarde kuna.

“Mi danas u Hrvatskoj imamo više od milijun i 500.000 zaposlenih, 150.000 nezaposlenih, uspjeli smo održati poprilično solidnu turističku sezonu i mislim da će se to osjetiti u proračunu. Na kraju kolovoza imali smo 16.000 osiguranika više. Razmatrali smo koje poruke ohrabrenja poslati našim radnicima i zaposlenicima. Mjere su do sada polučile učinke. Kako bismo omogućili poduzetnicima da funkcioniraju bez panike nastavit ćemo s mjerama skraćenog radnog vremena, produžit ćemo mjere za mikropoduzetnike do 31. prosinca – 2000 kuna po radniku, a potpora uključuje i otpis doprinosa. Mjera od 4000 kuna nastavlja se do 31. prosinca za ugrožene djelatnosti: prijevoz putnika, pružanje smještaja i priprema usluživanja hrane i pića, putničke agencije i organizatori putovanja te djelatnosti vezane uz rekreaciju i kulturne i sportske događaje ako su imali minus veći od 50 posto”, rekao je.

Novina je da će se iste mjere od 4000 kuna omogućiti i onim djelatnostima koje budu zatvorene slijedom odluka stožera civilne zaštite. Posljednji takav slučaj, podsjetimo, bile su teretane u Splitu što je izazvalo ogorčenost djelatnika zabrinutih za egzistenciju.

Mjere će, procjenjuje se, državu koštati za četiri mjeseca oko 800 milijuna kuna.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close