Do 3. ožujka traje natječaj za dobivanje oznake Lika Quality

Tena Brnad

„Lika Quality“  dio je petogodišnjeg projekta integriranog gospodarskog razvoja INTEGRA LIKA 2020 čiji je cilj brendiranje destinacije Lika i podvelebitskog primorja (Lika Destination) kao globalno prepoznatljive i ekološki prihvatljive s razvijenim sustavom samoodrživih gospodarstava, a koji provode Klaster Lika Destination i LAG LIKA.


Svrha znaka Lika Quality  je brendiranje lokalno proizvedene hrane i suvenira te stvaranja prepoznatljive gastro – destinacije. Prvih 39 proizvoda koji su prošli strogu selekciju sustava ponosni su nositelji ovog znaka te su svrstani u tzv. premium kategoriju odnosno vode se kao „lički proizvodi premium kvalitete“.

Regionalni sustav kvalitete Lika Quality doprinijet će promociji visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda proizvedenih na lokalnim farmama te brendiranju gastro destinacije.  Također, potaknut će veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje. Obzirom na zajedničku promociju područja, koristi će imati i lokalni ugostitelji koji uđu u sustav kvalitete.

Rok za prijavu je 5.ožujka.2018. godine.

Javni poziv, kao i Obrazac zahtjeva za korištenje Znaka Lika Quality, ali i sve ostale informacije  možete preuzeti na OVDJE ili se raspitati na broj telefona: 053/647-042.


Foto: PR

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u