Djevojke iz Atomic Dance Factory u zaraznom ljetnom hitu

Tena Brnad

Formulu ljetnog hita teško je definirati, ali svi će se složiti da su glavni sastojci ovog fenomena – zarazni refren i odličan ritam.


Mental Blue (Roland Budin) u novu pjesmu “Ja Ja Ja Ne Mogu Bez Nje” unio je upravo ove elemente, a u kombinaciji s predivnim, zavodljivim djevojkama iz plesne skupine Atomic Dance Factory budite sigurni da ćete i vi vrlo brzo plesati i pjevati na ovaj hit. Spot je snimljen ‘iz jednog takea’, a djevojkama koje plešu prepušteno je da same odluče kamo će ih glazba odnijeti.

Pjesma je stvorena kroz bujicu inspiracije u jednom dahu, kao moje mentalno čišćenje i relaksiranje. Mislio sam da će zauvijek ostati samo na mojem hard disku. Potom su ju čuli i drugi. Reakcija slušatelja je zanimljiva i uvijek ista. 1. Čudo i nevjerica 2. Izmamljen osmjeh 3.Komentar: pa fora je 4. Daj pusti opet!”, objašnjava Mental Blue.

Žanrovski je pjesmu teško definirati, ali očekujte nešto potpuno drugačije. Najbolje da je poslušate. Ostavite sve to što ste imali u planu i odvojite trenutak da uronite u glazbeno umjetnički izražaj bez zakonitosti nametnutih okvira očekivanog sadržajnog izražaja. Mental Blue (Roland Budin) u svojem glazbeno produkcijskom izričaju ne prestaje iznenađivati! Žanrovski njegova umjetnička ekspresija nije jednoznačna. Iako je primarno elektronski orijentirana i u svakom smislu hibridna, ona varira između plesnih house podžanrova, new age, simfonijske i filmske glazbe, synthpopa, pa i klasičnih balada u kojima on uživa u svojoj emotivnoj ushićenosti. Mental Blue ne uspijeva suspregnuti navalu inspiracije, neovisno o smjeru u kojem ga ona odvodi.

Mental Blue ovime izražava svoju zapravo autobiografsku priču na jedan potpuno apstraktan i euforičan način, karikirano i parodijski. Dopušta slušatelju da u impozantnoj apstrakciji pronađe sebe i svoje viđenje auditivne personifikacije neobičnosti svakodnevnog života.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: PR

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u